Aprofita els 55 minuts! Una experiència de ciència ficció per promoure l'aprenentatge de les ciències durant l'estat de pandèmia - Damià Vicens Xamena (Universitat Autònoma de Barcelona, 2020)
Es presenta una proposta en la que a partir majoritariament de seqüències de pel·lícules de ciencia ficció, s'han anat formulant unes qüestions perquè l'alumne pugui distinguir inicialment entre un robot, un cíborg, un clon, un replicant i un sintètic, per després poder reflexionar sobre la bioètica relacionada sobre el clonatge humà i el transplantament d'òrgans, així com sobre la intel·ligència artificial. L'experiència s'ha realitzat a l'assignatura de Cultura Científica de 1r de batxillerat