Аналіз стану сформованості професійно-педагогічної компетентності тренерів з атлетичної гімнастики - Валентин Олександрович Пономарьов (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Сучасні стандарти вищої освіти засвідчують необхідність дослідження специфіки формування професійно-педагогічної компетентності педагога, зокрема йдеться про шляхи формування професійно-педагогічної компетентності майбутніх тренерів з атлетичної гімнастики. Завдання дослідження  вивчення стану сформованості професійно-педагогічної компетентності тренерів з атлетичної гімнастики. Отримані під час дослідження дані виявили загальний незадовільний стан сформованості професійно-педагогічної компетентності в працюючих тренерів з атлетичної гімнастики.