آنالیز ویدیوئی آسیب های ورزشی لیگ برتر فوتبال ایران قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا (با تأکید بر پست بازیکن، مکانیسم و منطقه بروز آسیب) - زهرا ابراهیمی; ابراهیم محمدعلی نسب فیروزجاه; سجاد روشنی; مصطفی زارعی (Sport Sciences Research Institute, 2022)
هدف از پژوهش حاضر آنالیز ویدیوئی آسیب‌های ورزشی لیگ برتر فوتبال ایران قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا در فصل 99-98 بود. فیلم ویدیوئی 143 مسابقه از 239 مسابقه این بازی‌ها، توسط محقق مورد بررسی قرار گرفت و میزان شیوع آسیب، مکانیسم وقوع آسیب، پست بازیکن آسیب‌دیده و منطقه بروز آسیب، ثبت شد. باتوجه‌به نتایج 219 آسیب قبل از شیوع ویروس کرونا و 276 آسیب بعد از شیوع ویروس کرونا رخ داد. در دوران قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا؛ برخورد و تصادم از عوامل بروز آسیب شناخته شد و بیشترین آسیب‌ها در منطقه پنالتی رخ داد. همچنین پست دروازه‌بان و مهاجم آسیب بیشتری دیدند. یافته‌های پژوهش نشان داد که علی‌رغم افزایش معنادار میزان آسیب در دوران کرونا نسبت به دوران قبل کرونا، تفاوت معناداری در زمینه مکانیسم وقوع آسیب، منطقه بروز آسیب و پست بازیکن آسیب‌دیده، در دوران قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا وجود ندارد.