PROVOCĂRI DE DIAGNOSTIC ÎN TAHICARDIA VENTRICULARĂ LA COPIL - Constantin Iordache; Andreea-Simona Holoc; Claudia-Mihaela Toma; Mihaela Grecu; Alina-Costina Luca (Amaltea Medical Publishing House, 2015)
Aritmiile cardiace primare sunt mult mai puţin frecvente la sugari şi copii decât la adulţi, simptomele prezentate putând fi vagi şi nespecifi ce. Deşi urgenţele reale din cauza aritmiilor instabile la copii sunt rare, este important să se identifi ce şi să se gestioneze în mod corespunzător cazurile. Prezentăm cazul unui copil, care se internează pentru simptomatologie respiratorie, la examenul clinic decelându-se o frecvenţă cardiacă de 214 bpm. Copilul a devenit progresiv anxios, prezentând efort respirator. Studiul electrocardiogramei a stabilit diagnosticul de tahicardie ventriculară fasculară anterioară cu tendinţa la permanentizare. Evoluţia a fost favorabilă după efectuarea cardioversiei electrice şi tratament preventiv cu Verapamil.