ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ І МОЛОДІ УКРАЇНИ У МІЖВОЄННИЙ ПЕРІОД - Roman Yatsyshyn (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
У статті подано ретроспективний аналіз діяльності видатних мислителів тапедагогів-практиків з естетичного виховання зростаючих поколінь засобамиобразотворчого мистецтва в радянській Україні міжвоєнного періоду ХХ ст. Проаналізовано структуру Єдиної школи, зміст навчальних програм семирічноїтрудової школи; подано характеристику форм та методів естетичного виховання, якіпропонували науковці, а також їх впровадження у шкільну практику; виокремлено позитивні й негативні тенденції навчального процесу окресленого періоду. Ключові слова: естетичне виховання, образотворче мистецтво, особистість,зростаючі покоління, педагогічна думка, навчальний процес.