فراتحلیل خشونت ورزشی در پژوهش‌های ایرانی - شیدا رنجبری; زهرا علم; وحید شجاعی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
پژوهش حاضر با هدف فراتحلیل خشونت ورزشی در پژوهش‌های ایرانی طراحی و اجرا شد. به‌منظور انجام فراتحلیل حاضر، سیزده پژوهش مرتبط انتخاب شدند که در سال‌های 1379- 1397، با هدف ارزیابی عوامل مؤثر بر خشونت ورزشی انجام و در فصلنامه‌های معتبر داخلی چاپ شده بودند. پژوهش‌های منتخب به روش پیمایشی و در جوامع آماری متفاوت، برحسب سنجه‌های پایا انجام شده‌اند. در گام نخستِ ارزیابی پژوهش‌های منتخب، مفروضات همگنی و خطای انتشار بررسی شدند که یافته‌ها نشان‌دهندۀ ناهمگنی اندازۀ اثر و عدم سوگیری انتشار مطالعات مورد بررسی بود. نتایج پژوهش نشان می‌دهد حمایت تیمی، ازهم‌گسیختگی خانواده، گروه همسالان، کنترل پلیسی، سابقۀ رفتار مجرمانه، عملکرد رسانۀ جمعی، ناکامی اجتماعی، پایگاه اقتصادی - اجتماعی، نظارت اجتماعی، انسجام اجتماعی - تیمی، باورهای مذهبی و خرده‌فرهنگ قومی اندازۀ اثر معنی‌داری بر خشونت‌ورزشی دارند.