تأثیر تمرین مقاومتی فزاینده بر سطوح سرمی برخی از هورمون‌های جنسی و تعداد اسپرم‌های اپیدیدیمی در موش‌های صحرایی تغذیه‌شده با محلول ساکاروز - رامین مهمان دوست; علی رضا صفرزاده; فرشته میر محمد رضایی (Sport Sciences Research Institute, 2017)
مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر می‌تواند منجر به اختلال در سطوح برخی از هورمون‌های جنسی و اسپرماتوژنز گردد. دراین‌راستا، هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین مقاومتی فزاینده بر مقادیر سرمی برخی از هورمون‌های جنسی و تعداد اسپرم‌ها در موش‌های صحرایی تغذیه‌شده با محلول ساکاروز بود. بدین‌منظور، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار هشت تا 10 هفته‌ای‌ (با میانگین وزنی 36/8±93/158 گرم) به‌طور تصادفی ابتدا در دو گروه تغذیه با و بدون محلول ۳0 درصد شکر جای گرفتند و پس از گذشت چهار هفته، هریک از این گروه‌ها به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه‌های تمرینی به‌مدت هشت هفته تمرین مقاومتی فزاینده را به‌صورت سه روز در هفته و یک روز درمیان انجام دادند. وزن بدن، غلظت سرمی هورمون‌های تستوسترون و تحریک‌کنندۀ فولیکولی و لوتئینی اندازه‌گیری گردید و تعداد اسپرم‌های اپیدیدیمی شمارش گشت. نتایج آزمون آنالیز واریانس دوسویه با سطح معناداری (P≤0.05) نشان می‌دهد که اثر تعاملی تمرین مقاومتی و تغذیه با محلول ساکاروز منجر به کاهش مقادیر سرمی هورمون لوتئینی (P=0.02) و تعداد اسپرم‌ها (P