توسعة مدل اثر جامعة برند بر ویژگی‌های برند - مهدی رستگاری; سید احسان امیر حسینی; احمد ترکفر (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف پژوهش حاضر بررسی و توسعة مدل اثر جامعة برند بر ویژگی‌های برند، با میانجی‌گری دلبستگی به برند و نقش تعدیل‌کنندة شباهت جامعه - برند در صنعت پوشاک ورزشی داخلی و خارجی بود. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی و ازنظر هدف، کاربردی بود. پژوهش به‌شکل میدانی انجام شد که مشتریان برندهای ورزشی داخلی و خارجی در سطح فروشگاه‌های شهر شیراز جامعة آماری آن بود. ابزار اندازه‌گیری، پرسش‌نامة 34 سؤالی در مقیاس پنج‌ارزشی لیکرت بود. نتایج نشان داد که شباهت جامعة برند، رابطة بین تعهد به جامعة برند و دلبستگی به برند و رابطة تعهد به جامعة برند و تعهد به برند را تعدیل کرد؛ درحالی‌که شباهت جامعة برند نقش تعدیل‌کننده‌ای بین شناسایی و تعیین هویت جامعة برند و شناسایی و تعیین هویت برند نداشت. به‌طورکلی، اگر مشتریان جامعة برند ورزشی موفق را بپذیرند، آن جامعة برند ورزشی اثرگذارتر خواهد بود. ایجاد نگرش مثبت در ادراک مشتریان نیز زمانی روی می‌دهد که جامعة برند برمبنای خرید و رضایت از خرید مطرح شود و تنها، داشتن هویت جامعة برند و داشتن تعهد به جامعة برند برای ایجاد تغییر مثبت، مؤثر نیست.