Аналіз процесу навчання старшокласників плавання в школах спортивного профілю Луганської області - Альона Андросова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розкрито актуальність профільного навчання. Завдання цього дослідження - аналіз процесу профільного навчання учнів старшої школи, які навчаються за спортивним напрямом плавання. У роботі використано такі емпіричні методи: анкетування, бесіди, педагогічне спостереження. У статті представлено результати дослідження з указаної проблеми, а саме: результати анкетування вчителів фізичної культури та тренерів із плавання Луганська та області, а також бесід із ними й спостережень, що відбувались у реальних умовах проведення навчально-тренувальних занять із плаванням. Це дослідження дало змогу визначити стан профільного навчання старшокласників плавання в Луганську та області. Отримані результати є підставою для висновку про необхідність забезпечення цього спортивного напряму методичним забезпеченням та, зокрема, які основні позиції повинні бути в них відображені.