Mandibuler üçüncü molar dişte idiyopatik kök rezorpsiyonu: vaka raporu - Fahrettin Goze; H Huseyin Kosger; Fatih Ozan; Isa Kara (Cumhuriyet University, 2011)
Idiopathic resorption is rare form of external resorption, usually with no sign and was generally diagnosed as a chance finding during radiographic examination. This paper describes a rare case of idiopathic external root resorption at apical region of mesial root of mandibular third molar tooth. No significant systemic, dental, or familial findings could be identified as a possible cause. ÖZET İdiyopatik rezorpsiyon, eksternal rezorpsiyonun nadir görülen bir formudur, genellikle semptomsuzdur ve radyografide tesadüfen teşhis edilir. Bu makalede mandibuler üçüncü molar dişin mezial kökünün apikal bölgesinde gelişen idiyopatik kök rezorpsiyonu vakası sunulmaktadır. Hastanın dişinde rezorpsiyona sebep olabilecek dental veya sistemik bir patolojik durum tespit edilemedi. Ailede böyle bir patolojiye rastlanmadı. Anahtar kelimeler: İdiyopatik kök rezorpsiyonu, mandibuler üçüncü molar diş, eksternal rezorpsiyon