آزمون تصور ذهنی از راستای عمود: تأثیر زاویه ی اولیه و زمینه ی بینایی - شیما ایران فر; لیلا جلیلوندکریمی; مسلم شعبانی; مرضیه شریفیان البرزی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه و اهداف آزمون "تصور فرد از راستای عمود (SVV)" درک ذهنی فرد از راستای عمود را تخمین می زند. مطالعات پیشین نشان دادند که افراد دارای عملکرد دهلیزی هنجار، خطّ شاخص SVV را در محدوده ی 2 درجه از محور عمودی واقعی (صفر درجه) تنظیم می کنند. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر زاویه ی اولیه بر مقدار SVV در زمینه ی بینایی ثابت و متحرک و همچنین مقایسه ی تأثیر چرخش ساعتگرد و پادساعتگرد زمینه ی بینایی بر مقدار SVV بود. مواد و روش ها از 50 فرد بزرگسال هنجار (19 مرد و 31 زن) در محدوده ی سنی 18 تا 40 سال درخواست شد که یک خط نورانی را در 6 وضعیت مختلف بصورت عمود تنظیم کنند: 2 بار در زمینه ی بینایی ثابت و 4 بار در زمینه ی بینایی متحرک. در این مطالعه از دستگاه SVV کمپانی Synapsys استفاده شد. یافته ها از یک سو، جهت زاویه ی اولیه تاثیری همانطرفی بر جهت انحراف SVV در زمینه ی بینایی ثابت و متحرک داشت به این معنی که اگر زاویه ی اولیه به سمت راست انحراف داشت، انحراف SVV نیز به سمت راست و اگر زاویه ی اولیه به سمت چپ انحراف داشت، انحراف SVV نیز به سمت چپ بود (P.value