تأثیر تمرینات ثبات دهندۀ ستون فقرات بر لوردوزکمری با استفاده از دستگاه بیوفیدبک فشاری - منصور صاحب الزمانی; اعظم عباس‌زاده (Sport Sciences Research Institute, 2013)
مطالعۀ حاضر به بررسی تأثیر هشت هفته تمرینات ثباتدهندۀ ستون فقرات بر میزان زاویۀ قوس کمری، با استفاده از دستگاه بیوفیدبک فشاری در دانشجویان دختر دانشگاه شهید باهنر کرمان میپردازد. جامعۀ آماری تحقیق حاضر شامل کلیۀ دانشجویان دختر مبتلا به عارضۀ لوردوزکمری دانشگاه باهنر کرمان است. 24 نفر از دانشجویان مبتلا به قوس کمری افزایشیافته بهعنوان نمونۀ آماری انتخاب‏ و بهطور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل 12 نفری قرار داده شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق صفحۀ شطرنجی، اسپینال موس (سنجش قوس کمر)، قد سنج و ترازوی دیجیتال، گونیامتر (سنجش میزان انعطاف پذیری عضلات سه سر رانی) و آزمون دراز و نشست (سنجش میزان استقامت عضلۀ شکمی) جمع آوری گردید. آزمودنیهای گروه تجربی، به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه، با استفاده از دستگاه بیوفیدبک فشاری تمرین داده شدند. در آغاز و پایان دوره از آزمودنی ها پیش و پسآزمون به عمل آمد و میزان لوردوز کمر، انعطاف پذیری عضلات سه سررانی و استقامت عضلات شکم پیش و پس از آزمون سنجیده شد. اطلاعات جمع آوری شده، با استفاده از روش آماری تی مستقل و زوجی در سطح معنی داری 95 درصد تجزیه و تحلیل شدند. نتایج، کاهشی معنی دار در زاویۀ لوردوز کمری (001/0P=)، افزایشی معنی دار در میزان انعطاف پذیری عضلات سه سررانی (001/0P=) و افزایشی معنیدار در استقامت عضلات شکم (001/0P=) در گروه تمرینی نشان داد. همچنین نتایج تحقیق تفاوت معنیداری در میزان متغیرهای مذکور پیش و پس از آزمون در گروه کنترل نشان نداد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد انجام تمرینات ثبات دهندۀ ستون فقرات سبب کاهش زاویۀ لوردوز کمری، افزایش انعطاف پذیری عضلات سه سررانی و همچنین افزایش میزان استقامت عضلات شکم می شود.