مقایسه فعالیت عضلانی در افراد مبتلا به کووید -19 با همسالان سالم طی راه رفتن - امیرعلی جعفرنژاد گرو; آیدین ولی زاده اورنج; کوثر قادری (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2021)
مقدمه و هدف هدف از پژوهش حاضر مقایسه طیف فرکانس عضلات اندام تحتانی در بیماران مبتلا به کووید-19 با همسالان سالم طی راه رفتن بود. مواد و روش ها نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 15 بیمار مبتلا به کووید-19 (با میانگین سنی:  9/1 ± 24/ 6) و 15 فرد سالم (با میانگین سنی: 8/0± 23/2 سال) بود که به طور در دسترس انتخاب شدند. فعالیت الکتریکی عضلات منتخب اندام تحتانی با استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی ثبت شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل انجام شد. یافته ها طی مرحله پاسخ بارگیری در عضلات پهن داخلی، پهن خارجی و سرینی میانی طیف فرکانس در گروه بیماران به طور معنیداری نسبت به گروه سالم بالاتر بود (0/05˂P). طی فاز میانه اتکا تمامی عضلات مورد بررسی مقادیر مشابهی در میانه طیف فرکانس را در دو گروه نشان دادند (0/05<P). نتیجه گیری کاهش ظرفیت عملکردی عضلات اندام تحتانی منجر به عدم کنترل مناسب نیروی عکس العمل زمین میشود که احتمال آسیب و سقوط را در بیماران افزایش میدهد.