Els residus en un laboratori de secundària - Miquel Erra i Gallach (Universitat Autònoma de Barcelona, 2009)
Curs rere curs, es van acumulant en els laboratoris de secundària una gran varietat de reactius amb un grau de toxicitat alt o mig que són un risc per a la nostra salut. Aquests reactius generen alhora residus d'alt cost de tractament que de vegades no es recullen adequadament i van a parar a l'aigüera. Treballar a microescala, utilitzar reactius de la gamma química verda, minimitzar residus i recollir-los adequadament són protocols que cal aplicar.