تاثیر مشاوره بر کاهش افسردگی و نا امیدی نوجوانان لوسمیک افسرده در بیمارستان شفای داشگاه علوم پزشکی اهواز - منیجه شهنی‌ییلاق; شرافت اکابریان (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2001)
در این‌ پژوهش‌ تأثیر مشاوره‌ بر کاهش‌ افسردگی‌ و ناامیدی‌ نوجوانان‌ لوسمیک‌ افسرده‌ در بیمارستان‌ شفای‌ دانشگاه‌ علوم‌ پزشکی‌ اهواز بررسی‌ شده‌ است‌. بدین‌ منظور 100 نفر دختر و پسر بیمار (20-11 ساله‌) مورد بررسی‌ قرار گرفتند که‌ از این‌ تعداد 26 نفر افسرده‌ تشخیص‌ داده‌ شدند. نوجوانان‌ لوسمیک‌ افسرده‌ به‌ طور تصادفی‌ به‌ دو گروه‌ آزمایشی‌ و گواه‌ تقسیم‌ شدند. گروه‌ آزمایشی‌ به‌ مدت‌ 8 جلسه‌ مشاوره‌ شدند. فرض‌ بر این‌ بود که‌ میزان‌ افسردگی‌ و ناامیدی‌ نوجوانان‌ لوسمیک‌ بعد از مشاوره‌ به‌ طور معنی‌داری‌ کاهش‌ می‌یابد. آزمودنیها به‌ سه‌ پرسشنامه‌: افسردگی‌ بک‌، افسردگی‌ کودکان‌ و ناامیدی‌ بک‌، پاسخ‌ دادند. پرسشنامه افسردگی‌ بک‌ برای‌ تشخیص‌ مورد استفاده‌ قرار گرفت‌. برای‌ تحلیل‌ داده‌ها از روش‌ آماری‌ تحلیل‌ واریانس‌ با اندازه‌های‌ مکرر استفاده‌ شد. نتایج‌ نشان‌ داد که‌، پس‌ از مشاوره‌، بین‌ میزان‌ افسردگی‌ و ناامیدی‌ گروه‌ آزمایشی‌ و گواه‌ تفاوت‌ معنی‌دار وجود دارد. این‌ یافته‌ها بر اهمیت‌ مشاوره‌ در کاهش‌ افسردگی‌ و ناامیدی‌ بیماران‌ لوسمیک‌ افسرده‌ تأکید دارد.