اثر یک دوره برنامة دوساهو بر تبحر حرکتی کودکان با سندرم‌داون - فاطمه سادات حسینی; عادل ولیزاده (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف مطالعة حاضر، بررسی تأثیر 20 جلسه برنامة دوساهو بر تبحر حرکتی کودکان با سندرم داون بود. روش پژوهش نیمه‌تجربی و ازنوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 24 کودک با سندرم داون در مرکز توان‌بخشی در شهر جوانرود، با میانگین سنی 19/3 ± 21/8 و با روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. سپس، نمونه‌های سندرم داون به‌صورت تصادفی به دو گروه 10 نفری تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش در 20 جلسة 45 دقیقه‌ای به‌صورت انفرادی در برنامة دوساهو شرکت کردند. پس از اتمام جلسات مداخله، پس‌آزمون اجرا شد. برای تحلیل داده‌ها از روش آماری توصیفی و تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج کوواریانس دربارة خرده‌مقیاس‌های تبحر ادراکی- حرکتی نشان داد که تفاوت معناداری بین میزان خرده‌مقیاس‌های تعادل، قدرت، هماهنگی، سرعت، دقت و زمان واکنش نمونه‌ها در دو گروه کنترل و آزمایش وجود دارد. با توجه به اینکه اثر آموزش دوساهو بر تبحر حرکتی کودکان با سندرم داون تأیید شد، به‌نظر می‌رسد که لازم است بسته‌های آموزشی و کارگاه‌هایی با هدف مهارت‌آموزی برای معلمان، روان‌شناسان و مددکاران که با جامعة کودکان سندرم داون سروکار دارند، طراحی و برگزار شود.