CARCINOMUL SCUAMOS CUTANAT LA COPII - Zamfir-Radu Ionescu (Amaltea Medical Publishing House, 2015)
Obiectivul articolului constă în abordarea unei afecţiuni rare la copil, carcinomul scuamocelular cutanat (cSCC), a cărui frecvenţă poate creşte prin acumularea unor factori de risc. Analizând puţinele date furnizate de literatura ştiinţifică existentă, centrate mai mult pe patologia adultului, au fost conturate date necesare diagnosticului şi tratamentului carcinomului scuamocelular cutanat la copil. Aşadar, adoptarea unui management oncologic corespunzător particularităţilor copilului a devenit o necesitate.