COMBATING CYBERBULLYING AS STRATEGY TO DIMINISH THE STUDENTS' AGGRESSIVENESS - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
COMBATEREA BULLYING-ULUI CIBERNETIC CA STRATEGIE DE DIMINUARE A AGRESIVITĂȚII ELEVILOR În articol este abordată relația dintre bullying-ul cibernetic și comportamentele elevilor. La etapa actuală, securitatea cibernetică este unul dintre cele mai discutate subiecte în majoritatea țărilor lumii. Spaţiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism şi anonimat, generând atât oportunităţi de dezvoltare a societăţii informaţionale, cât şi riscuri la adresa funcţionării acesteia și a beneficiarilor săi. Constatând impactul nociv al bullying-ului cibernetic asupra comportamentelor tinerilor, propunem abordarea combaterii bullying-ului cibernetic ca strategie de diminuare a agresi- vității elevilor în școală. Cuvinte-cheie: bullying, bullying cibernetic, agresivitate, spaţiu cibernetic, comportament non-violent, diferențe de gen.