پایایی جعبه عکسبرداری کف پا در اندازه گیری منتخبی از شاخص های اثر پا - مهسا حکیمی پور; رضا رجبی; هومن مینونژاد; امین رضا سلطانی (University of Birjand, 2016)
زمینه و هدف: اندازه‌گیری قوس داخلی پا به عنوان مهم‌ترین مرجع برای مشخص کردن ناهنجاری‌های پا و پیگیری روند درمان به شمار می‌رود و استفاده از شاخص‌های اثر پا به عنوان متداول ترین روش برای ارزیابی قوس داخلی پا شناخته می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی پایایی جعبه عکسبرداری کف پا در اندازه‌گیری منتخبی از شاخص‌های اثر پا انجام شده است. روش تحقیق: طراحی جعبه عکسبرداری کف پا با دوربین و بر اساس تکنیک پردازش تصویر می‌باشد. به منظور تعیین پایایی وسیله جدید تعداد 30 آزمودنی زن و مرد به صورت تصادفی با میانگین سنی 3/08±25/33 سال، وزن 9/60±61/53 کیلوگرم، قد 9/16±168/23 سانتی‌متر و شاخص توده بدنی 2/32±21/70 از میان جامعه آماری انتخاب شدند. اندازه گیری شاخص‌های اثر پا 3 روز متوالی تکرار شدند. برای تعیین  پایایی جعبه عکسبرداری کف پا از ضریب همسانی درونی (ICC) و خطای استاندارد اندازه‌گیری (SEM) در سطح معنی داری 0/05>p استفاده گردید. یافته ها: ضریب همسانی درونی بین 3 بار اندازه‌گیری در تمامی شاخص‌ها بسیار قوی (عالی) بود. بیشترین پایایی مربوط به شاخص استاهلی (0/96=ICC) و سپس به ترتیب شاخص قوس (0/95=ICC)، شاخص چیپائوکس اسمیراک (0/95=ICC) و شاخص اثر پا (0/94=ICC) بود. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان دادند که جعبه عکسبرداری کف پا در سنجش شاخص‌های رایج اثر پا وسیله‌ای پایا می باشد؛ لذا استفاده از این وسیله برای اندازه‌گیری دقیق و سریع شاخص‌های اثر پا در مراکز درمانی و تحقیقاتی توصیه می شود.