FORMAREA CULTURII RELAŢIILOR INTERGENERAŢIONALE ABORDATĂ ÎN CONTEXTUL PSIHOLOGIEI ŞI PEDAGOGIEI COMUNITĂŢII - Carolina CALARAŞ (Moldova State University, 2016)
În cele ce urmează prezentăm un studiu teoretic cu implicaţii practice vizavi de formarea culturii relaţiilor intergeneraţionale. Relaţiile integeneraţionale au fost analizate şi conceptualizate în contextul teoriilor de bază ale psihologiei comunităţii. În corelaţie cu acestea au fost configurate Schema ecologiei dezvoltării umane şi principiile. Cuvinte-cheie: relaţii intergeneraţionale, cultura relaţiilor intergeneraţionale, psihologia şi pedagogia comunităţii, teoria câmpului, cercetare-acţiune, teoria dimensionării relative, perspectiva ecologică a dezvoltării umane. FORMATION OF CULTURAL INTERGENERATIONAL RELATIONS IN THE CONTEXT OF PSYCHOLOGY AND PEDAGOGY COMMUNITY This article represents a theoretical study with practical implications about formation a culture intergenerational relationships. Integenerational relationships were analyzed and conceptualized in the context of the basic theories of psychology community. In conjunction with this there have been set Ecology of human development scheme and principles.