MEDIUL ACADEMIC CA FACTOR DE ASIGURARE A CONTINUITĂŢII ŞI INTERCONEXIUNII DINTRE CICLURILE ÎNVĂŢĂMÂNTULUI SUPERIOR - Maia ŞEVCIUC; Carolina ŢURCANU (Moldova State University, 2017)
În articol este abordată problema privind mediul academic ca factor de asigurare a continuităţii şi interconexiunii dintre ciclurile învăţământului superior. În acest sens sunt analizate diferite concepte cu referire la mediul academic, sunt deduse principiile de concepere a unui mediu academic eficient, dar şi modalităţi de realizare a continuităţii şi interconexiunii dintre ciclurile învăţământului superior. Sunt propuse sugestii de asigurare a continuităţii şi interconexiunii dintre ciclurile învăţământului superior. ACADEMIC ENVIRONMENT AS A FACTOR IN ENSURING CONTINUITY AND INTERCONNECTION BETWEEN CYCLES OF HIGHER EDUCATION The article addressed academics as a factor of continuity and interconnection between cycles of higher education. In this sense analyzed different concepts with reference to academia, they are deducted design principles of an academic environment effectively, but also ways of continuity and interconnection between cycles of higher education, are proposed suggestions to ensure continuity and interconnection between cycles of higher education.