İKİNCİ TRAVMA İLE KOMPLİKE KRON -KÖK KIRIĞI OLUŞMUŞ ÜST SANTRAL KESİCİ DİŞİN TEDAVİSİ - Bade Sonat; Meltem Dartar Öztan (Ankara University, 2017)
Dento alveolar travmalar genellikle genç hastalarda özellikle spor yaralanmaları sırasında meydana gelir. Travmadan en çok etkilenen dişler maksiller kesici dişlerdir. Travmatik yaralanmaların ön grup dişlerde görülme oranı % 37 , kron kök yaralanmalarının oranı ise %5 dir. Kron kök yaralanmaları kompleks yaralanmalardır, teşhis ve tedavileri güçtür. Bu vaka raporunda ikinci defa oluşan travma sonucu komplike kron-kök kırığı meydana gelen maksiller santral kesici dişte yapılan koruyucu restorasyon ve 1 yıllık takibi sunulmaktadır. Bir yıllık takip sonucunda dişte klinik ve radyografik olarak herhangi bir patolojiye rastlanmamıştır