ФОРМУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОГО СТАВЛЕННЯ ШКОЛЯРІВ ДО НАВЧАННЯ ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - O.V. Kovshar (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2022)
Виявлено, що існують протиріччя між сучасними вимогами до зростання знань школярів і рівнем сформованості їх відповідальності, як важливої умови, що забезпечує успішне виконання цих вимог. Розкрито особливості формування відповідального ставлення школярів до навчання. Проаналізовано характерні ознаки відповідального ставлення людини до будь-якої діяльності. Викладено етапи та висновки дослідно-експериментальної роботи з розвитку відповідального ставлення до навчання. Обґрунтовано ефективність розробленої та апробованої на практиці дослідної програми.