Bukkal mukozada lipom - Akif Türer; Emel Bulut; İsmail Şener; Mehmet Bereket (Cumhuriyet University, 2013)
Lipomlar, çoğunlukla ince bir fibröz kapsül ile çevrili olgunlaşmış adipositlerden oluşan benign mezenşimal neoplazmlardır. Lipomlar en yoğun olarak 40 yaş ve üzerinde görülür. Maksilofasiyal bölgede en sık yerleştiği kısım bukkal mukoza olarak bildirilmiştir. Bunu sırasıyla dil, ağız tabanı, dudaklar izler. Oral kavitede lipomların en sık görüldüğü bölgeler yanak, dil, damak, mandibulave dudaktır ve genellikle sapsız ya da kapsüllü bir kitle olarak gözlenirler. Bu olgu raporunda 6 aydır sağ alt vestibülde ağrısız şişliği bulunan, 58 yaşında erkek hasta sunulmuştur. Lezyon normal mukoza ile çevrili ve sınırlanmış olarak görülmekteydi. Hasta lokal anestezi altında opere edildi. Histopatolojik inceleme sonucunda lipom tanısı doğrulandı.