Розвиток мотиваційно-ціннісної сфери німецьких учителів - Надія Удовиченко (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті розглянуто мотиваційно-ціннісний компонент у виборі професії вчителя, розвитку його діяльнісної професійної компетентності, його успішній роботі у школі в Німеччині. Мотиваційну сферу представлено як важливий компонент професійності німецьких педагогів. Проаналізовано праці німецьких науковців, які стосуються емоційної сфери фахівця і його професійної придатності. В статье рассматривается мотивационно-ценностный компонент в выборе профессии учителя, развитии его деятельностно-профессиональной компетентности, его успешной работе в школе в Германии. The article deals with the problem of motivational-value component in the choice of teaching as a career, development of teachers' professional competence, their successful work at school in Germany.