НЕОНАТАЛЬНЕ ТРАНСПОРТУВАННЯ - ВАЖЛИВИЙ КОМПОНЕНТ РЕГІОНАЛІЗАЦІЇ ПЕРИНАТАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ У ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ РЕГІОНІ - H. Pavlyshyn; G. Korytskyy; N. Pasyaka (Bukovynian State Medical University, 2015)
У статті представлений аналіз динаміки основних показників роботи відділення інтенсивної терапії новонароджених і неонатологічної транспортної бригади в Тернопільській області впродовж останніх п'ять років, показана їх ефективність, можливі резерви удосконалення. Проведена оцінка динаміки показників перинатальної, ранньої неонатальної та неонатальної смертності, а також нозологічна і вікова структура втрат новонароджених в регіоні за період 2008-2013 років.