Charytatywna posługa młodzieży w Kościele - Jarosław Koral (The Francis de Sales Scientific Society (TNFS.PL), 1999)
Artykuł uwzględnia udział młodzieży w charytatywnej posłudze parafii Kościół katolicki począwszy od zobowiązania chrzcielnego. Dokonana refleksja podkreśla role, zadania operacyjne młodzieży w kościelnej działalności charytatywnej.