BOALA ADDISON LA COPIL - Gabriela Oproiu; Camelia Procopiuc; Sigrid Covaci (Amaltea Medical Publishing House, 2011)
Boala Addison reprezintă insufi cienţa adrenocorticală datorată distrucţiei sau disfuncţiei cortexului adrenal. Afectează atât funcţia glucocorticoidă cât şi pe cea mineralocorticoidă. De obicei, debutul bolii se inregistrează atunci când 90% sau mai mult din ambele cortexuri adrenale sunt distruse sau nefuncţionale. Prezentăm cazul unui pacient cu simptome şi semne clasice de insufi cienţă adrenală acută, care a fost diagnosticat în cele din urmă cu insufi cienţă adrenală autoimună.