بررسی ارتباط جوسازمانی با رفتار شهروندی سازمانی و نقش تعدیل‌کنندۀ متغیرهای جمعیت‌شناختی - سید مرتضی عظیم زاده; محمد مرادی; محمد مهدی اصغری (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط بین جوسازمانی با رفتار شهروندی سازمانی در کارشناسان سازمان ورزش شهرداری تهران بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع هم‌بستگی بود. نمونۀ‌ آماری، برابر با کل جامعۀ آماری (90 نفر) انتخاب شد؛ اما اطلاعات 75 نفر از آن‌ها مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها نشان داد بین جوسازمانی و ابعاد آن با رفتار شهروندی سازمانی، رابطۀ معناداری وجود دارد. همچنین، جوسازمانی 28% و از بین ابعاد آن، دو بعد "وضوح و توافق هدف" و "رضایت از پاداش" با هم حدود 31% از واریانس رفتار شهروندی سازمانی را تبیین می‌کنند. یافتۀ دیگر این بود که بین متغیرهای تعدیلکننده (سن، جنس و سابقۀ اشتغال) با رفتار شهروندی سازمانی، رابطۀ معناداری وجود ندارد. از یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که سازمان ورزش شهرداری تهران با ایجاد جوی مناسب در سازمان می‌تواند در جهت ایجاد و ارتقای رفتارهای شهروندی سازمانی گام بردارد. به‌ویژه، ترسیم اهدافی مورد‌قبول و واضح برای کارکنان و همچنین‌، تدوین سیستمی عدالت‌گونه در پرداخت حقوق و پاداش می‌تواند در این زمینه مؤثرتر باشد.