DOLDER BAR DESTEKLİ MAKSİLLER OVERDENTURE: OLGU SUNUMU - Zübeyde Özlem Zeren (Ankara University, 2016)
Tam dişsiz hastaların protetik tedavisi diş hekimleri için her zaman zorlayıcı olmuştur. Klasik tam protezlerin retansiyon ve stabilite yetersizliği gibi problemler, hastalarda memnuniyetsizlik oluşturmaktadır. Tam dişsiz, aşırı kemik rezorpsiyonu görülen hastalarda, doğal bir estetik oluşturmak, yüz görünümünü düzenlemek ve kaybedilen sert ve yumuşak dokuları telafi etmek, sabit protezlere oranla implant destekli overdenture protezlerle çok daha kolaydır. Bu olgu sunumunda, tam dişsiz ön maksillaya yerleştirilen dört adet implant üzerine uygulanan dolder bar tutuculu overdenture protez yapım aşamaları sunulmaktadır. Protez, yüz estetiğinin düzelmesini sağlamış, tutuculuk ve stabilite açısından tatmin edici sonuç ortaya koymuştur.