بررسی اثر چهار ماه پیگیری متعاقب شش هفته کینزیوتیپ بر میزان درد و ناتوانی عملکردی مردان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی - مهدی مهجور; حسین یعقوبی; سعید ایل بیگی; علی ثقه الاسلامی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف کینزیوتیپ از روشهای جدید درمانی برای اختلالات اسکلتی - عضلانی بخصوص کمردرد به حساب میآید. در این مطالعه برای دستیابی به نتایج قطعی تر در این زمینه تأثیرات این روش بر درمان کمردرد و همچنین پیگیری علائم بیماران  به بررسی اثرات شش هفته کینزیوتیپ و همچنین 4 ماه پیگیری بر میزان درد و ناتوانی مردان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی پرداخته شد. مواد و روش ها بیست و چهار بیمار مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی به مدت شش هفته تحت درمان با وسیله کینزیوتیپ زیر نظر درمانگر ورزشی قرار گرفتند. میزان درد با استفاده از مقیاس عینی درد و میزان ناتوانی عملکردی با استفاده از پرسشنامه استاندارد اوسستری[1] قبل، بعد و چهار ماه بعد از انجام مداخله اندازهگیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی زوجی و تی مستقل در سطح معنیداری (05/0> P) آنالیز شدند.  یافته ها نتایج نشان دهنده کاهش معنی دار درد و ناتوانی عملکردی در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی بلافاصله بعد از شش هفته کنزیوتیپ بود(001/0p). نتیجه گیری با توجه به نتایج تحقیق حاضر کینزیوتیپ میتواند در توانبخشی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی اثرات موقتی و کوتاه مدت داشته باشد به طوری که بعد از چهار ماه پیگیری دوباره علائم درد و ناتوانی عملکردی در بیماران مشاهده شد.