Vzdělávání - jedna z činností dospělých ve volném čase? - D. Knotová; Z. Šimberová (Czech Pedagogical Society, 2006)
Článek vychází z výstupů výzkumného projektu Vzdělávání dospělých v různých fázích životního cyklu: priority, příležitosti a možnosti rozvoje (projekt podporovaný MPSV ČR) realizovaného Ústavem pedagogických věd Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. V textu představujeme vybraná empirická zjištění vztahující se k neformálnímu vzdělávání dospělých ve volném čase.