رشد مهارت های شنیداری و گفتار کودکان کاربر کاشت حلزون - عطیه قزوینی; رابعه خلیلاوی; رضا صادقی; افسانه یوسفی; کوروش افتخاریان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2019)
مقدمه و اهداف امروزه کاشت  حلزون میتواند فرد را در کسب مهارتهای گفتار، زبان و ارتباط از طریق حس شنوایی توانمند سازد. هدف مطالعه حاضر بررسی روند رشد مهارتهای شنیداری و گفتاری کودکان کاشت حلزون بوده است. مواد و روش ها در مطالعه حاضر 50 کودک با میانگین سن کاشت حلزون 40 ماهگی با مجموعه مقیاس های ارزیابی دورهای در زمان دریافت پروتز، 3، 6 و 9 ماه پس از آن ارزیابی شدند. به منظور تحلیل دادهها از روشهای توصیفی، تحلیل دیداری و آنالیز واریانس در اندازهگیری مکرر و از نرمافزار SPSS20 استفاده شد. یافته ها یافتهها نشان داد که میانگین نمرات کودکان در همه مقیاسها و در طی دوره های ارزیابی از زمان دریافت پروتز تا دورههای 3، 6 و 9 ماه افزایش یافت. اختلاف میانگین نمرات کودکان بین ارزیابیهای اول تا چهارم از نظر آماری معنادار بوده است (p<0/001). نتیجه گیری به نظر می‌رسد در طی مدت 9 ماه پس از کاشت حلزون، کودکان پیشرفت قابل ملاحظه ای در مهارتهای عملکرد شنیداری، میزان استفاده از گفتار و همچنین قابلیت وضوح گفتار نشان دادند.