علل، موانع و پیامدهای حرفه‌ای‌سازی منتخبی از فدراسیون‌های ورزشی کشور ایران - هشام رستمی; شهرام شفیعی; مهرعلی همتی نژاد; رحیم رمضانی نژاد (Sport Sciences Research Institute, 2020)
با صحبت‌کردن دربارة حرفه ای سازی ورزش احتمالاً سریع ترین تصویری که به ذهن مردم خطور م یکند، میزان پرداختی هایی است که به روش‌های مختلف به ورزشکاران داده میشود، اما مفهوم اصلی واژة «حرفه‌ای سازی» با این تعریف روزمره متفاوت است. این پژوهش با هدف شناسایی علل، موانع و پیامدهای حرفه ای سازی منتخبی از فدراسیون های ورزشی در کشور ایران انجام شد. داده های پژوهش از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با افراد متخصص در زمینة حرفه ای سازی فدراسیون‌ها جمع آوری شد و با استفاده از روش دور هرمونتیکی تجزیه‌‌وتحلیل شدند. براساس نتایج، درمجموع پنج تم اصلی برای علل، موانع و پیامدهای حرفه ای سازی فدراسیون های ورزشی کشور شامل بستر اقتصادی-تجاری فدراسیون ها، نیاز به تغییرات ساختاری در فدراسیون ها، الگوسازی از طریق ورزش، بهره وری فدراسیون ها از طریق منابع انسانی و ارتقای جنبه های سیاسی-قانونی ورزش کشور شناسایی شدند. همچنین 120 کد اولیه، 38 زیرطبقه، و 15 طبقه از تجزیه‌وتحلیل مصاحبه های نیمه ساختاریافته شناسایی و تدوین شدند. براساس یافت ههای این پژوهش میتوان نتیجه گیری کرد که شناخت علل، موانع و پیامدهای حرفه ای سازی میتواند به فدراسیون های ورزشی ایران برای رسیدن به فرایند کسب‌وکار کمک شایانی کند. همچنین تجزیه‌وتحلیل محیط درونی و بیرونی فدراسیون های ورزشی و شناسایی ظرفیت‌های بالقوة حرفه ای سازی در محیط آنها میتواند روند حرفه ای سازی و پیشرفت سازمان های ورزشی را تسریع بخشد.