تأثیر تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌ای مغز بر حافظۀ‌کاری - آسیه شباهنگ; رسول عابدان زاده; حسام رمضان زاده (Sport Sciences Research Institute, 2020)
این پژوهش به منظور بررسی تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌ای مغز بر حافظۀ ‌کاری در افراد ورزشکار و غیر ورزشکار انجام شد. بنابراین 48 شرکت کننده (18-30 سال) به روش هدفمند انتخاب شدند. سپس به طور مساوی به دو گروه ورزشکار و غیر ورزشکار تقسیم شدند. هر گروه به طور تصادفی به دو زیرگروه مساوی تحریک واقعی و ساختگی تقسیم شدند. تحریک واقعی و ساختگی با شدت جریان الکتریکی دو میلی‌آمپری به مدت 20 دقیقه و طی سه جلسه ارائه شد. نرم افزار اِن-بَک برای ارزیابی حافظۀ کاری استفاده شد. نتایج نشان داد گروه ورزشکار نسبت به غیر ورزشکار و گروه تحریک واقعی نسبت به گروه تحریک ساختگی دارای عملکرد بهتری بودند. گروه ورزشکار در شرایط تحریک واقعی در مرحله پسآزمون پیشرفت کردند. مطابق با یافته های حاضر تحریک الکتریکی مستقیم مغز به طوری که تحریک آند و کاتد به ترتیب بر روی قشر پیش‌ پیشانی جانبی-پشتی چپ و راست اعمال شود، باعث بهبود عملکرد حافظۀ ‌کاری در افراد ورزشکار می‌شود.