Humanizace naší školy prostřednictvím osobnostně a sociálně rozvinutého učitele (Náhled do koncepce a účinnosti kurzu Osobnostní a sociální výchovy pro studenty učitelství 1. st. ZŠ) - Soňa Koťátková (Czech Pedagogical Society, 2017)
Humanizační snahy na některých pedagogických fakultách mají již své modely osobnostního rozvoje studentů učitelství pro 1. stupen ZŠ. Následující příspěvek přináší kromě těchto východisek i příklad koncepce kurzu Osobnostní a sociální výchova (dále jen OS V), ověřovaný v tomto studiu. Předkládá cíle i hypotézy osobnostního a sociálního posunu studentů a prostřednictvím dotazování a kvalitativní analýzy vyhodnocuje zpětné vazby z kurzu OSV a seznamuje s jejich výsledky.