تصورات یادگیری و عادت های مطالعه:‌ مقایسه دیدگاه دانشجویان استعدادهای درخشان و سایر دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان - اعظم حیدر زاده; بتول تیرگری; منصوره عزیززاده فروزی; هاجر شفعیان; بنت الهدی ودیعتی; اسمر سعید (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2020)
تصورات یادگیری و روشهای مطالعه دانشجویان در یادگیری و پیشرفت تحصیلی آن‌ها و سرانجام سرنوشت شغلی آن‌ها نقش اساسی دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تصورات یادگیری و عادتهای مطالعه در دانشجویان با استعدادهای درخشان و سایر دانشجویان علوم پزشکی کرمان در سال 1396 انجام گرفت. در این پژوهش توصیفی مقایسه‌ای 508 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان شرکت داشتند. به‌منظور دستیابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه‌های تصورات یادگیری و عادت‌های مطالعه استفاده شد. اطلاعات پس از جمع‌آوری با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 18، شاخص‌های مرکزی و پراکندگی و آزمون تی مستقل آنالیز شدند. سطح معناداری در این مطالعه 05/0 در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد در مقایسه تصورات یادگیری بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معناداری وجود داشته است (001/0=P ) به‌طوری‌که تصورات یادگیری در دانشجویان استعداد درخشان بالاتر از سایر دانشجویان بوده است. در عادات مطالعه، در برخی ابعاد اختلاف آماری معناداری وجود داشته است (05/0P> ). با توجه به یافته‌های بهدست آمده ارزیابی تصورات یادگیری و عادات مطالعه در ابتدای ورود به دانشگاه برای کلیه دانشجویان می‌تواند کمک‌کننده باشد و مداخلاتی را جهت تعدیل و یا ارتقای تصورات یادگیری و عادات مطالعه کلیه دانشجویان صورت گیرد.