Małżeństwo i rodzina w nauczaniu Ojców Kościoła - Jan Gliściński (The Francis de Sales Scientific Society (TNFS.PL), 1995)
Artykuł przedstawia nauczanie Ojców Kościoła na temat małżeństwa i rodziny. To jest jasne, że ten problem był, jest i będzie bardzo złożony w przyszłości, ale kilka instrukcji bądź zawsze na bieżąco. Ojcowie Kościoła chcą w tym także dzisiejszych małżonków i rodzin zmysły pomagają.