شناسایی و بررسی تاثیر عوامل موثر در اقتصاد دانش بنیان بر ایجاد دانشگاه های دانش بنیان - فاطمه رضوان اشرفی; مریم تقوایی یزدی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2020)
پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی جهت شناسایی و بررسی تاثیر عوامل موثر در اقتصاد دانش بنیان بر ایجاد دانشگاه های دانش بنیان انجام شد. هدف از پژوهش حاضر برای دستیابی به اقتصاد دانشبنیان فقط تولید و توزیع اطلاعات و پرداختن به آموزش و پژوهش کافی نیست، بلکه به کارگیری آنها در استفاده از منابع اقتصادی به صورت مستمر و پایدار است. این پژوهش از نظر هدف، تحقیقی کاربردی و از نظر روش، توصیفی - پیمایشی است که به شناسایی و بررسی تاثیر عوامل موثر در اقتصاد دانش بنیان بر ایجاد دانشگاه های دانش بنیان در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران می پردازد. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیئت ‌علمی دانشگاههای آزاد استان مازندران به تعداد 1461نفر در 14 واحد و حجم نهائی نمونه براساس فرمول کوکران به تعداد 304 نفر خواهد بود، که با در نظر گرفتن حداقل 10 درصد ریزش نمونه 348 نفر انتخاب شده است. برای گردآوری اطلاعات از روش میدانی و منابع کتابخانه ای و پرسشنامه اقدام گردید. یافتههای پژوهش نشان داد بین عوامل موثر بر اقتصاد دانش بنیان و ایجاد دانشگاه های دانش بنیان تاثیر معنیدار و مثبتی وجود دارد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد بنابر نظریات پذیرفته شده در اقتصاد دانش بنیان، دانشگاه همواره به عنوان یکی از اهرم های اساسی، مورد توجه بوده است.