Класифікація джерельної бази дослідження з трудової підготовки дівчат - Ніна Слюсаренко (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
У статті представлено авторську класифікацію джерельної бази дослідження з трудової підготовки дівчат, а саме: праці з питань становлення і розвитку науково-педагогічної думки та освіти в Україні та її регіонах; праці з історії розвитку освіти дівчат та ґендерної проблематики; праці, присвячені проблемам становлення і розвитку в школах України кінця ХІХ - ХХ століття трудової підготовки учнів; праці, що висвітлюють спадщину видатних педагогів, діяльність яких спрямовувалася на організацію ефективної трудової підготовки підростаючого покоління; праці, обʼєктом дослідження яких є трудова підготовка учнів у системі загальноосвітніх навчальних закладів зарубіжних країн; праці, присвячені проблемам підготовки вчителя трудового навчання до професійної діяльності у вищих педагогічних навчальних закладах України; результати досліджень науковців із проблем трудового навчання та виховання хлопців і дівчат у сучасних загальноосвітніх школах України.