SKILL DEVELOPMENT USING FOOTBAL SPECIFIC METHODS AND TESTS FOR 10-12 - YEAR-OLD CHILDREN - Dan MONEA; Rodica PRODAN; Horea ȘTEFĂNESCU; Vlad GROSU (Cluj University Press, 2017)
The team's conception has evolved over time according to the new requirements of the game. In the overall evolution of the game factors and of the game itself, in the course of the permanent changes of orientation and accent, the physical training was an element of progress for the other factors of the training. Some important elements of physical training are strength, speed, skill and mobility. REZUMAT. Dezvoltarea îndemânării prin metode și teste specifice jocului de fotbal la copiii de 10-12 ani. Concepția de joc a echipelor a evoluat de-a lungul timpului în funcție de noile cerințe ale jocului. În ansamblul evoluției factorilor de joc, a jocului însuși, în cadrul permanentelor schimbări de orientare și accent, pregătirea fizică a reprezentat un element de progres pentru ceilalți factori ai antrenamentului. Un element de structură foarte important al pregătirii fizice este reprezentat de calitățile motrice forța, viteza, rezistența, îndemânarea și mobilitatea. Cuvinte-cheie: mijloace, metode, îndemânare, abilități, tehnică.