MODELUL FORMĂRII COMPETENȚELOR STUDENȚILOR PRIN SITUAȚII DIDACTICE - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
Scopul principal al instruirii universitare bazate pe abordarea prin competenţe constă în formarea la student a competențelor necesare pentru a trata cu succes situațiile din viața profesională. Situația este astfel crucială în procesul de formare a competențelor. În articol este prezentat şi descris modelul procesului de formare a competențelor viitorilor profesori de informatică prin situații didactice. Sunt descrise teoriile care au stat la baza dezvoltării modelului. Este prezentată atât structura logică, cât şi temporală a procesului. În final se face o analiză a factorilor ce apar în procesul de utilizare în practică a modelului elaborat. Cuvinte-cheie: model, competențe, situație didactică, învățare, integrare, adaptare.