RETROSPECTIVA PROBLEMEI DE ANXIETATE ÎN PSIHOLOGIE - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
În articol este analizată, în plan retrospectiv, problema anxietăţii. Accentul se pune pe abordarea lui C.Darwin, care consideră că starea de frică reprezintă un mecanism eficient de adaptare; a lui S.Freud, care consideră că angoasa nu este altceva decât o suferinţă conştientă; a lui J.Tayler, care a introdus noţiunea "nivel de anxietate". Totodată, anxietatea este abordată de pe poziţii ştiinţifice sociale şi a behaviorismului. Cuvinte-cheie: stare de frică, stare de panică, fon emoţional, angoasă nevrotică, angoasă obiectivă, angoasă morală, sensibilitate emoţională, psihocorecţie.