Pensar, fer i entendre ciència a través de l'error - Jordi Soler Garcia (Universitat Autònoma de Barcelona, 2022)
El procés de construcció del coneixement científic és complex, dinàmic i col·lectiu a partir de l'argumentació basada en evidències, on l'error hi té un paper fonamental. La identificació d'errors i la reflexió al voltant d'aquest element són pràctiques científiques habituals, i sovint actuen com a motor d'aprenentatge, fent que les recerques avancin. Tanmateix, la ciència escolar sovint encara fomenta una visió de la ciència massa simple, linear i centrada en el producte final, on l'error no hi té cabuda. En aquest article es descriuen algunes experiències d'aula basades en un enfocament indagatiu on l'error s'aprofita per a desenvolupar la competència científica de l'alumnat.