ROLUL CADRULUI DIDACTIC ÎN DEZVOLTAREA MOTIVAȚIEI PENTRU ÎNVĂȚARE - USM ADMIN (Moldova State University, 2024)
Opțiunea de a trata această temă a rolului pe care îl are cadrul didactic în dezvoltarea motivației pentru învățare a elevilor din ciclul primar în cadrul articolului, rezidă din importanța modului în care este proiectată activitatea educațională, astfel încât elevul să fie atras de aceasta. Energia mobilizatoare este unică fiecărui elev, așa cum sunt și motivele învățării. De aceea rolul cadrului didactic este deosebit de important, întrucât de modul în care acesta creează situațiile de învățare, depinde (într-o oarecare măsură) și gradul de motivare a elevului. Cuvinte-cheie: învățare, motivație, cadru didactic, forme ale învățării, proiectare. DOI: https://doi.org/10.59295/sum9(169)2024_25