بررسی‌ رابطه‌ ساده‌ و چندگانه‌ خلاقیت‌، انگیزه‌ پیشرفت‌ و عزت‌ نفس‌ با کارآفرینی‌ در دانشجویان‌ دانشگاه‌ شهید چمران‌ اهواز - حسین شکرکن; مسعود برومندنسب‌; بهمن‌ نجاریان; منیجه‌ شهنی‌ییلاق (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2003)
این‌ پژوهش‌ به‌ منظور بررسی‌ رابطه‌ ساده‌ و چندگانه‌ خلاقیت‌، انگیزه‌ پیشرفت‌ و عزت‌ نفس‌ با کارآفرینی‌ در دانشجویان‌ دانشگاه‌ شهید چمران‌ اهواز طراحی‌ شده‌ است‌. نمونه‌ اصلی‌ این‌ تحقیق‌ شامل‌ 400 دانشجوی‌ دختر و پسر دانشگاه‌ شهید چمران‌ اهواز بود. یک‌ نمونه‌ 200 نفری‌ نیز به‌ منظور اعتباریابی‌ و پایایی‌ سنجی‌ آزمونهای‌ مورد استفاده‌ به‌ کار گرفته‌ شد. هر دو نمونه‌ با روش‌ نمونه‌گیری‌ تصادفی‌ ساده‌ انتخاب‌ شدند. برای‌ تحلیل‌ داده‌ها علاوه‌ بر روشهای‌ توصیفی‌ میانگین‌ و انحراف‌ معیار از ضریب‌ همبستگی‌ ساده‌ و رگرسیون‌ چندگانه‌ برای‌ آزمون‌ فرضیه‌ها استفاده‌ شد. ابزارهای‌ جمع‌آوری‌ داده‌ها در این‌ پژوهش‌ شامل‌ پرسشنامه‌ سنجش‌ صفات‌ کارآفرینی‌، آزمون‌ جهت‌گیری‌ کارآفرینی‌، آزمون‌ خلاقیت‌، پرسشنامه‌ انگیزه‌ پیشرفت‌ و آزمون‌ عزت‌ نفس‌ بودند. پرسشنامه‌های‌ سنجش‌ صفات‌ کارآفرینی‌، جهت‌گیری‌ کارآفرینی‌ و انگیزه‌ پیشرفت‌ توسط‌ پژوهشگران‌ این‌ تحقیق‌ به‌ فارسی‌ برگردانده‌ شد و ضرایب‌ اعتبار و پایایی‌ آنها محاسبه‌ گردید. فرضیه‌های‌ این‌ پژوهش‌ شامل‌ چهار فرضیه‌ اصلی‌ و 8 فرضیه‌ فرعی‌ است‌، که‌ روابط‌ ساده‌ و چندگانه‌ بین‌ متغیرهای‌ پیش‌ بین‌ خلاقیت‌، انگیزه‌ پیشرفت‌ و عزت‌ نفس‌ را با متغیر ملاک‌ کارآفرینی‌ در کل‌ نمونه‌ و به‌ تفکیک‌ در نمونه‌های‌ دختران‌ و پسران‌ مطرح‌ می‌سازند. نتایج‌ این‌ پژوهش‌ با یافته‌های‌ تحقیقات‌ انجام‌ شده‌ در خارج‌ از کشور هماهنگند.