Формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до професійного саморозвитку в процесі позааудиторної роботи - Світлана Василівна Перевєрзєва; Валентина Іванівна Марчик (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2017)
Професійний саморозвиток студента розглядаємо як свідому діяльність, яку він спрямовує на вдосконалення ціннісних орієнтацій своєї особистості з урахуванням вимог обраної професії, як розвиток відповідних психофізичних якостей та набуття необхідних професійних умінь студента, що формуються протягом навчальної діяльності, кінцевою метою якої є формування готовності до професійної діяльності.