Argumentarea utilizării examenului CBCT în tratamentul endodontic - Victor Moraru; Vasile Zagnat (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Scopul: de a oferi o imagine de ansamblu în optimizarea tratamentului endodontic prin utilizarea imagisticii CBCT. Obiective: 1. Evaluarea rolului tomografiei computerizate CBCT în evaluarea pacienților cu afecțiuni endodontice. 2. Compararea protocoalelor imagistice 2D (OPG, clișee radiologice retroalveolare), calitatea imaginii, informației și doza de radiație utilizată în mod obișnuit. Studiind literatura de specialitate și după analiza cazurilor clinice proprii am argumentat valoarea CBCT-ului în tratamentul endodontic