Формування іншомовної професійної комунікативної компетенції майбутніх вчителів іноземних мов засобами інтерактивних технологій - Inna Yashchuk (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2017)
У статті висвітлено практичний аспект проблеми формування іншомовної професійної комунікативної компетенції майбутніх вчителів іноземних мов; вирізнено інтерактивні форми і методи освітньої діяльності, спрямовані на формування зазначеної якості у студентів педагогічних спеціальностей; продемонстровано особливості роботи з текстом для читання з використанням мультимедійних ресурсів, спрямованих на розвиток критичного мислення як конструктивної інтелектуальної діяльності, осмислене сприйняття інформації й наступне її засвоєння; розкрито сутність комунікативних завдань і вправ для читання; схарактеризовано професійні позиції та функції викладача вишу, який працює в умовах модернізації іншомовної освіти.