Hodnotenie ako základná kategória pedagogickej diagnostiky - s aplikáciou na školskú prax - Mária Gondová (Czech Pedagogical Society, 2017)
Štúdia sa zaoberá hodnotením v školskej praxi, ktoré sa nemôže stotožňovať len s klasifikáciou, ale ho treba chápať ako proces rôznych aktivít učiteľa. Štúdia zdôrazňuje význam slovného hodnotenia, ktoré je už zavedené aj do niektorých základných a stredných škôl v Českej a Slovenskej republike.